Skip to content

Hoe kun je lang je gellak mooi houden?

Je hebt een afspraak gemaakt voor je nagels. Je hebt je nagels voor de afspraak zo lang mogelijk laten groeien. Je hebt een kleurtje gekozen. En nu? Nu is het aan jou om voorzichtig met je nagels om te gaan. Nu hoef je niet 3 weken lang je nagels niet te gebruiken. Maar er zijn wel een paar dingen waar je op kunt letten die helpen om je gellak mooi te houden. Dus in dit artikel lees je; hoe kun je lang je gellak mooi houden?

Heb je nog geen afspraak? KLIK DAN HIER om zelf makkelijke een afspraak te plannen online!

1.WEES VOORZICHTIG

Deze tip is misschien een beetje vanzelfsprekend. Maar toch… Hoeveel verhalen er wel niet beginnen met ‘ik pelde een nootje’, ‘ik pulkte aan een sticker’, ‘ik wilde een doos openen’ of ‘ik deed een sleutel aan mijn bos’ of iets dergelijks. Wanneer je geld hebt betaald om je nagels mooi te laten maken kan je de volgende regel als lijfspreuk nemen.

‘Je nagels zijn geen werktuigen, maar sieraden.’

Dit betekent niet dat je niet meer mag afwassen of schoonmaken. Maar wel dat je erom moet denken dat je zoveel mogelijk dingen doet zonder je nagels te gebruiken. Denk aan een schroevendraaier, een stanleymes of een pen. Hiermee kun je een hoop werkjes die je nagels kunnen beschadigen.

2. PAS OP MET WATER

Wanneer je lang achter elkaar met je handen in het water zit, bijvoorbeeld tijdens afwassen, zwemmen, douchen of in bad gaan, veranderen je nagels van vorm. Je nagels hebben van nature vaak een ronding. Dit kan je goed zien als je vanaf de vingertoppen kijkt. Wanneer je lang in het water zit met je nagels nemen ze water op en gaat de ronding wat weg. Doordat ze platter worden en later weer terugkomen in hun vorm kan de gellak wat loskomen aan de zijkanten. Ook zijn ze eventjes wat zachter.
Probeer dus zo min mogelijk met je handen onder water te zijn. Heb je wel met nagels onder water gezeten? Droog ze goed af en doe daarna even extra voorzichtig.

3. GOEDE VERZORGING

Natuurlijk is dit ook belangrijk als je geen gellak draagt… Maar ook nu is het belangrijk dat je af en toe een nagelriem olie gebruikt, of je handen goed insmeert met handcrème.

Nagels verzorgen
In de salon wordt de behandeling altijd afgesloten met verzorging met olie

4. LET OP

Kijk af en toe even naar je nagels, en controleer of alles nog mooi zit. Merk je dat er bij een nagel een klein stukje mist. Vijl het stukje dan zacht weg met een zachte vijl en doe er eventueel en laagje gewone topcoat overheen die je over de nagelrand heen haalt. Zo bescherm je de lak en heb je minder kans dat de lak er verder af chipt.

5. PRODUCTEN OM TE VERMIJDEN

Soms kunnen er vlekken op de gellak ontstaan. Dit komt bijvoorbeeld voor met zelfbruiners en zonnebrandcrème waar caroteen in zit. Ook kunnen bepaalde kruiden kleur achterlaten. Ook dingen met veel pigment als verf en dergelijken kunnen vlekken achterlaten op de lak.

Is er echt een groot stuk af? Of is je nagel raar gebroken of gescheurd? Neem dan altijd even contact op! Vaak is een ‘kapotte nagel’ zomaar weer gerepareerd en heb je weer lang plezier van je set! Maar het is dus ook een beetje je eigen verantwoordelijkheid om gellak mooi te houden!

En zijn je nagels nou zo ver heen dat het echt niet meer kan? Maak dan een afspraak om ze te laten verwijderen, of voor een nieuwe set. Maar ga er niet aan pulken. Kan je nou écht niet langer wachten? KLIK HIER en lees hoe je de lak het beste zelf verwijdert.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.