Skip to content

Hoe moet je zelf gellak verwijderen?

Dus, je hebt gellak. Je bent een paar weken super tevreden, maar na een poosje komen er wat chips en scheurtjes. Misschien begint het ook ergens te liften. Hoe kun je nou het beste je gellak zelf verwijderen?

Dit is volkomen normaal. Gellak is bedoeld om 14 dagen perfect te blijven zitten. De 3e week kan je wel beschouwen als de week waarin het mis kan gaan (hoeft niet). Ik raad je dus altijd aan om 3 weken na het aanbrengen een nieuwe afspraak te maken voor een nieuwe set, of het verwijderen van je huidige set. Zo voorkom je niet alleen dat je nagels er onverzorgd uit zien, maar ook dat je gedwongen bent om je gellak zelf te verwijderen.

Maaaaar, wat nou als je die afspraak niet hebt staan? Dan zou ik je alsnog adviseren die afspraak te maken! Want gellak zelf verwijderen is niet makkelijk. In een salon duurt het 15 tot 20 minuten en vertrek je met gezonde nagels. Wanneer je het zelf duurt, kan het wanneer je het goed doet al gauw een uurtje duren…

Ik adviseer je in ieder geval om deze stappen te volgen als je het toch echt zelf wilt/moet verwijderen! Trekken of pulken aan de lak brengt veel schade aan je nagels. Wat eeuwig zonde is want gellak is juist een product waarvan het verwijderen de natuurlijke nagel juist niet hoeft te beschadigen. In tegenstelling tot acryl of gel. Dus, neem de tijd en succes!

Wat heb je nodig?

• 10 watjes of stukken wat
• Nagellakremover (met aceton of zonder, maakt niet uit)
• Aluminium folie of nagelclips of remover wraps voor je nagels
• Een ruwe vijl (100/180)
• Een tool waarmee je kan ‘schrapen’
• Nagelriemolie

Stap 1 – ‘stuk vijlen’

De eerste stap is de bovenkant van de gellak als het ware kapot te vijlen. Wanneer je de topcoat verwijderd met de vijl maak je het makkelijker voor de remover om de lak te penetreren.

Gellak zelf verwijderen
Hoe de lak eruit ziet wanneer je het hebt gevijld

Stap 2 – Remover aanbrengen

Vervolgens doordrenk je de watjes met aceton. Ze hoeven niet te druipen, maar wees ook zeker niet te zuinig! Leg het watje over je nagel en zet het vast met aluminium folie of nagelclips. Gebruik je remover wraps? Dan hoef je alleen de wraps over je nagels te schuiven en aan te drukken.

Gellak zelf verwijderen
De clip over het watje met remover zetten

Stap 3 – geduld hebben…

Nu komt het moeilijkste. (voor mij dan) Wacht ongeveer 15 minuten tot de remover zijn werk heeft kunnen doen!

Gellak zelf verwijderen
En wachten…

Stap 4 – de lak verwijderen

Wanneer je de clip of folie weghaalt, zie je dat de lak los zit en een beetje is gaan bladeren. Nu kun je een nageltool die geschikt is om mee te ‘schrapen’ de lak voorzichtig van de nagel afschrapen. Lukt het niet allemaal in 1 keer van de nagels af? Dan doe je de remover er opnieuw op en wacht je weer 5 minuten. Dit herhaal je tot alle lak is verwijderd.
Neem de tijd voor deze stap! Het is niet nodig om in je nagel te hakken of hard te schrapen. Zo heb je kans dat je de nagels beschadigd.

Gellak zelf verwijderen
Zo ziet de lak eruit wanneer je de clip er na 15 minuten afhaalt
Gellak zelf verwijderen
Het weg schrapen van de lak met een tool

Stap 5 – Verzorgen

Na het verwijderen zijn je nagels vaak wat droog en brokkelig door de remover die zowel je huid als je nagels heeft uitgedroogd. Breng om je nagels en huid te verzorgen een nagelriemolie aan in je nagelriemen en masseer deze in (ook over je nagels). Doe dit nog een paar keer in de komende 48 uur.

Gellak zelf verwijderen
Last but not least, olie!

Wanneer het onduidelijk is, kan je altijd op YouTube even zoeken op ‘How to remove gelpolish’. Zo vind je een heleboel duidelijke tutorials waar je kunt kijken hoe je elke stap moet uitvoeren! Zoals deze > KLIK HIER!

Ik hoop dat je na het lezen wat wijzer bent geworden. En wens je veel succes met je gellak zelf verwijderen! En als je de volgende keer wilt voorkomen dat je gellak snel lelijk wordt of los laat, lees dan ook deze blog > KLIK HIER!

Wil je het toch laten doen? KLIK DAN HIER om zelf online een afspraak in te plannen! Je kunt hiervoor ook bellen of Whatsappen naar 0631196951.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *